שיעור 1:
1. הכרות עם הביבליוגרפיה של היוצרת.
2. הצגת ספרים נבחרים מאת היוצרת:
- טרופותי
- טרופותי הבת
- לקוף יש בעיה
- הענק הכי גנדרן בעולם
- זוג
- איש עץ
3. הקראת הסיפור "זוג"- הספר מספר על דרקון שלא מצליח לבצע משימות אך אחרי שהוא מתאמן הוא מצליח לעשות את כל המשימות! הילדים שיתפו וסיפרו על מקרים בהם הם חוו קושי אך אחרי שהתאמנו הם הצליחו (רכיבה, קריאה, ציור ועוד).
שיעור 2:
1. הקראת הספר "טרמפ על מטאטא"- סיפור העוסק בחברות, נימוסים, שיתוף פעולה ועזרה הדדית.
2.שוחחנו על מאפייניה של הדמות המרכזית "מכשפה" ועל הפער בין התדמית של מכשפה בסיפורי ילדים (רעה ומפחידה) לבין האופן בו היא מוצגת בסיפור (טובת לב ונחמדה).
3. הילדים אמרו מהו מוסר ההשכל של הסיפור וסיפרו על מקרים בהם הם שיתפו פעולה עם חברים, עזרו לאחר וביקשו דברים בנימוס.
4. משימת כתיבה:
הילדים היו צריכים להשלים את המשפט: "אם הייתי מכשף/ה הרוכב/ת על המטאטא הייתי לוקח/ת לנסיעה את….. כי….."
שיעור 3:
1. ספרתי לתלמידים את הסיפור "נל הכלבה הבלשית" המספר כיצד נל הצליחה לפתור את התעלומה ולמצוא את הספרים שנעלמו מהספריה.
2. בתום ההקראה, דברנו על דברים שנלמים ואילו פעולות אנו עושים כדי למצוא אותם ואילו תחושות עולות בנו כאשר כאשר אנו מאבדים חפצים אהובים ויקרים לליבנו.
3. שאלתי את התלמידים מה הקשר בין המילה "חידה" לסיפור והאם הם מכירים חידות.
4. אני הקראתי חידות ברמות חשיבה שונות והילדים פתרו אותן. בעקבות כך חיפשנו מאפיינים שיש לחידות (משפטים קצרים, קשר בין המשפטים, תשובה אחת, משפט שיכול להיות קשור לכמה מילים שונות).
5. המצאנו חידות למאכלים, כלי תחבורה, משחקים ועוד.
6. משימת כתיבה- כותבים חידות
כל תלמיד או זוג נדרשו לבחור מילה ועליה לחבר חידה.
תחילה, הם כתבו טיוטה במחברת עברית ורק אחרי שהם קבלו ממני משוב, הם העתיקו אותה לדף מסודר.
קישור להורדת הקבצים: